Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Додатни капацитети у “Мишовићу”, Земуну, на Карабурми

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 8. марта (Танјуг) – Директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић изјавио је да ће, с обзиром на то да је прилив пацијената у болнице велики, бити ангажовани додатни капацитети у ковид болницама – КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, “Земун” и ВМЦ Карабурма.

Такође, биће максимално ангажовани и капацитети у ковид болници у Крушевцу, јер је Батајница већ довољно преоптерећена и при крају је пројектованих капацитета, рекао је Стевановић након састанка министра здравља са директорима ковид болница.

Како је рекао, може се очкивати да данас и сутра пацијенти из Београда и других места буду упућивани на лечење у Крушевац.

“Сходно ситуацији наредних дана, доносићемо даље одлуке, шта да радимо и како да прилагодимо систем”, рекао је Стевановић.

Он је додао да је циљ свих маневара да се максимално, колико је могуће, очувају тренутни капацитети, односно да се не уводе нове болнице у ковид систем, како би и нековид пацијентима имао ко да помогне.

“Радићемо максимално, као и до сада, али да покушамо да сви заједно будемо још одговорнији”, рекао је Стевановић и поновио да потпуни имунитет наступа две недеље после друге дозе вакцине.

Одговарајући на питања, Стевановић је рекао да је у децембру, максималан број хоспитализованих био преко 11.000, што је здравствени систем показао да може да изнесе, те да би било могуће примити још пар хиљада изнад тога, али упозорио да то значло да – сви који нису ковид пацијенти – остају без неге.

Стевановић је указао и да један део популације не прихвата да је ковид ту, не придржава се мера, дистанце, маски, вакцинације и покушава да води потпуно нормалан живот, као да се ништа не дешава, док се не разболе.

“Једине две мере које предлаже Кризни штаб и које су важне су вакцинација и прекид свих контаката, ако нису есецнцијални. То можемо сами, ако има добре воље, за то нам нису потребне мере”, поручио је Стевановић.Izvor

Nedavne Vesti

NOVI PREDLOG ZA REŠENJE KRIZE NA SEVERU KOSOVA? Vučić se danas opet sastaje sa ambasadorima zemalja Kvinte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte, koji su mu prošle… Opširnije

3 сата

NIŠLIJA TEŠKO POVREĐEN U UDESU: Saobraćajna nezgoda kod Vlasinskog jezera

NIŠLIJA, star 49 godina, teško je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče popodne… Opširnije

3 сата

Češka isključila ruske firme iz izgradnje nuklearne elektrane „Dukovani“

Predsednik Češke Miloš Zeman potpisao je zakon kojim se isključuje učešće ruskih i kineskih kompanija… Opširnije

3 сата

Vučić sa ambasadorima Kvinte

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije,… Opširnije

3 сата

"VOLEO JE SILVANU I BIO JE OČAJAN" Žena Tome Zdravkovića se SLOMILA zbog filma, iznela sve u javnost: "Plašila sam se da će ovako biti"

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana, sinoć je odgledala film „Toma“ i tim povodom otkrila šta misli… Opširnije

3 сата