Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Додатни капацитети у “Мишовићу”, Земуну, на Карабурми

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 8. марта (Танјуг) – Директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић изјавио је да ће, с обзиром на то да је прилив пацијената у болнице велики, бити ангажовани додатни капацитети у ковид болницама – КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, “Земун” и ВМЦ Карабурма.

Такође, биће максимално ангажовани и капацитети у ковид болници у Крушевцу, јер је Батајница већ довољно преоптерећена и при крају је пројектованих капацитета, рекао је Стевановић након састанка министра здравља са директорима ковид болница.

Како је рекао, може се очкивати да данас и сутра пацијенти из Београда и других места буду упућивани на лечење у Крушевац.

“Сходно ситуацији наредних дана, доносићемо даље одлуке, шта да радимо и како да прилагодимо систем”, рекао је Стевановић.

Он је додао да је циљ свих маневара да се максимално, колико је могуће, очувају тренутни капацитети, односно да се не уводе нове болнице у ковид систем, како би и нековид пацијентима имао ко да помогне.

“Радићемо максимално, као и до сада, али да покушамо да сви заједно будемо још одговорнији”, рекао је Стевановић и поновио да потпуни имунитет наступа две недеље после друге дозе вакцине.

Одговарајући на питања, Стевановић је рекао да је у децембру, максималан број хоспитализованих био преко 11.000, што је здравствени систем показао да може да изнесе, те да би било могуће примити још пар хиљада изнад тога, али упозорио да то значло да – сви који нису ковид пацијенти – остају без неге.

Стевановић је указао и да један део популације не прихвата да је ковид ту, не придржава се мера, дистанце, маски, вакцинације и покушава да води потпуно нормалан живот, као да се ништа не дешава, док се не разболе.

“Једине две мере које предлаже Кризни штаб и које су важне су вакцинација и прекид свих контаката, ако нису есецнцијални. То можемо сами, ако има добре воље, за то нам нису потребне мере”, поручио је Стевановић.Izvor

Nedavne Vesti

Zenitu drama u Barseloni, osakaćeni Fener pao u Moskvi

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su Barselonu u prvom meču plej-of serije Evrolige rezultatom… Opširnije

31 минут

Knežević poručio Milu: "Zašto ne skloniš familiju iz jazbine velesrblja"

Jedan od lidera vladajućeg DF-a Milan Knežević upitao je šefa crnogorske države zašto pušta sestru… Opširnije

1 сат

"Kremiran je u prisustvu roditelja i sestre, NIKO DRUGI NIJE BIO OBAVEŠTEN" Šta piše u izveštaju BIA o razgovoru sa Cvijanovim prijateljem

"Cvijan je tokom juna 2014. godine, posredstvom elektronske pošte ostvario komunikaciju sa XX kojom prilikom… Opširnije

7 сати

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 Gol nade za Radnik postiže Makarić (VIDEO)

CRVENA Zvezda i Radnik igraju drugi put za četiri dana, pošto se nakon subotnje bitke… Opširnije

9 сати

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića,… Opširnije

9 сати