Subscribe for notification
Kategorije: Kultura

Dragan Gagi Jovanović: Političari se više bave predstavama nego glumci

Podeli
Advertisements

Nisam pomislio da će virus ostati u Kini zato što danas imamo mogućnosti da vrlo brzo idemo s kraja na kraj sveta – kaže glumac Dragan Gagi Jovanović za Danas, zamoljen da se priseti početka pandemije

On nije bio među onima koji su verovali da će Srbiju mimoići virus, nego je naprotiv bio siguran da će se brzo proširiti.

– S obzirom na to da je porastao broj turista iz Kine bio sam siguran da će se virus brzo raširiti, da to može da bude veoma opasno i da može da zahvati celu planetu – kaže Gagi koji je vanredno stanje proveo sa suprugom glumicom Brankom Pujić u njihovoj kući u prirodi. Na pitanje kako mu iz ove perspektive izgleda prva konferencija za novinare odgovara u šali pitajući: – Koja, kineska? – a potom konstatuje da se pribojavao da će biti još gora.

– Moram priznati da sam očekivao još goru situaciju. Pribojavao sam se panike koja bi mogla da odvede stvari u strašnom pravcu, ali malu nadu mi je davalo sve ono dobro što je postojalo u nekadašnjoj zajedničkoj državi u kojoj sam se i ja rodio – nekadašnji zdravstveni i obrazovni sistem. Verovao sam u to da imamo borce protiv virusa. Naravno da je prva konferencija za novinare i svi akteri koji su u njoj učestvovali, naročito što se tiče prognoza, bila krajnje neozbiljna i to ne bih ni komentarisao, ali sam zbog tih starih vremena verovao da postoje stručni ljudi koji mogu da odole zarazi, osim ukoliko se nepažnjom ne dogode ozbiljni propusti kao oni koji su se desili u Nišu. Srećom, to nije dovelo do smaksvetovskih posledica, ali ne mislim ni da je pandemija završena – smatra Gagi.

On kaže da ga od početka onespokojava to što u vezi sa virusom nemamo dovoljno znanja.

– Mene najviše uznemirava činjenica od koje mislim da bi trebalo svi da pođemo pošto smo svi u neznanju, a to je da saznamo da li je virus deo prirode ili je izašao iz laboratorije – kaže Gagi i dodaje da bi bi ga jako uznemirilo da da je virus napravljen.

– Najviše bi me uznemirilo da se ispostavi na kraju da je virus stvoren zbog nečije pohlepe – kaže on.

Priča i da je njegovo, kao i Brankino raspoloženje tokom karantina najviše zavisilo od vesti od ćerke, koja je na postdiplomskim studijima u Londonu.

– Prvo smo čekali ćerku da dođe iz Londona, međutim, to nikako nije bilo moguće. Kada je odlučila da će ostati tamo i da će pokušati da položi još neke ispite u školi, e onda smo rešili da dođemo u našu kuću u prirodi i, stvarno, u tom trenutku se sve promenilo nabolje – konstatuje Gagi.

– Ovde je ipak sve drugačije – čovek može da prorazmisli o svemu, da bude smireniji i ima bolji uvid. Kad god bismo dobili lepe vesti iz Londona od ćerke – da je njoj tamo dobro, da ima i prijatelje dobre, da je sve u redu, onda smo i mi bili vedri i naša razmišljanja bi se otvarala ka kreaciji. Šetali smo, igrali se, izmišljali i pevali pesmice. Od vesti iz Londona je zavisio i naš dan. Koliko god je bilo tih lepih izveštaja, toliko je bilo i naših lepih dana. Bilo je čak i dečjih pesmica koje su se tada rađale spontano u prirodi i koje su njome inspirisane. Anđela (glumica, prim A.Ć) je čak jednu postavila na društvene mreže.

Izvor

Nedavne Vesti

Otkazane trke u Vengenu zbog koronavirusa

Vengen je od petka do nedelje trebalo da bude organizator tri trke Svetskog kupa. Vlasti… Opširnije

25 минута

Vreme danas: Toplo i vetrovito, do 19 stepeni, sutra nepromenljivo

Vremenska prognoza za subotu 23. januar Izvor Opširnije

1 сат

Rusija osudila Haradnajevu izjavu: Ujedinjenje Kosova i Albanije UGROŽAVA ČITAV BALKAN

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas… Opširnije

1 сат

Abazović podržao žene žrtve nasilja, a ovo je njegova poruka (FOTO)

Potpredsednk crnogorske vlade Dritan Abazović podržao je podršku ženama žrtvama nasilja i zahvalio onima koje… Opširnije

4 сата

DANAS JE BIO ODLIČAN ODZIV Vučić o vakcinama: Imali smo težak dan, nabavka cepiva gotovo nemoguća misija

- U Srbiji za sada ima vakcina, danas je bio odličan odziv - rekao je… Opširnije

7 сати

Đukanović: Verujem da će biti novih prevremenih izbora, nema sumnje da je Beograd bio VRLO UMEŠAN i u poslednje izbore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će potpisati set zakona koje je parlament… Opširnije

10 сати