Subscribe for notification
Kategorije: Kultura

Dragan Gagi Jovanović: Političari se više bave predstavama nego glumci

Podeli
Advertisements

Nisam pomislio da će virus ostati u Kini zato što danas imamo mogućnosti da vrlo brzo idemo s kraja na kraj sveta – kaže glumac Dragan Gagi Jovanović za Danas, zamoljen da se priseti početka pandemije

On nije bio među onima koji su verovali da će Srbiju mimoići virus, nego je naprotiv bio siguran da će se brzo proširiti.

– S obzirom na to da je porastao broj turista iz Kine bio sam siguran da će se virus brzo raširiti, da to može da bude veoma opasno i da može da zahvati celu planetu – kaže Gagi koji je vanredno stanje proveo sa suprugom glumicom Brankom Pujić u njihovoj kući u prirodi. Na pitanje kako mu iz ove perspektive izgleda prva konferencija za novinare odgovara u šali pitajući: – Koja, kineska? – a potom konstatuje da se pribojavao da će biti još gora.

– Moram priznati da sam očekivao još goru situaciju. Pribojavao sam se panike koja bi mogla da odvede stvari u strašnom pravcu, ali malu nadu mi je davalo sve ono dobro što je postojalo u nekadašnjoj zajedničkoj državi u kojoj sam se i ja rodio – nekadašnji zdravstveni i obrazovni sistem. Verovao sam u to da imamo borce protiv virusa. Naravno da je prva konferencija za novinare i svi akteri koji su u njoj učestvovali, naročito što se tiče prognoza, bila krajnje neozbiljna i to ne bih ni komentarisao, ali sam zbog tih starih vremena verovao da postoje stručni ljudi koji mogu da odole zarazi, osim ukoliko se nepažnjom ne dogode ozbiljni propusti kao oni koji su se desili u Nišu. Srećom, to nije dovelo do smaksvetovskih posledica, ali ne mislim ni da je pandemija završena – smatra Gagi.

On kaže da ga od početka onespokojava to što u vezi sa virusom nemamo dovoljno znanja.

– Mene najviše uznemirava činjenica od koje mislim da bi trebalo svi da pođemo pošto smo svi u neznanju, a to je da saznamo da li je virus deo prirode ili je izašao iz laboratorije – kaže Gagi i dodaje da bi bi ga jako uznemirilo da da je virus napravljen.

– Najviše bi me uznemirilo da se ispostavi na kraju da je virus stvoren zbog nečije pohlepe – kaže on.

Priča i da je njegovo, kao i Brankino raspoloženje tokom karantina najviše zavisilo od vesti od ćerke, koja je na postdiplomskim studijima u Londonu.

– Prvo smo čekali ćerku da dođe iz Londona, međutim, to nikako nije bilo moguće. Kada je odlučila da će ostati tamo i da će pokušati da položi još neke ispite u školi, e onda smo rešili da dođemo u našu kuću u prirodi i, stvarno, u tom trenutku se sve promenilo nabolje – konstatuje Gagi.

– Ovde je ipak sve drugačije – čovek može da prorazmisli o svemu, da bude smireniji i ima bolji uvid. Kad god bismo dobili lepe vesti iz Londona od ćerke – da je njoj tamo dobro, da ima i prijatelje dobre, da je sve u redu, onda smo i mi bili vedri i naša razmišljanja bi se otvarala ka kreaciji. Šetali smo, igrali se, izmišljali i pevali pesmice. Od vesti iz Londona je zavisio i naš dan. Koliko god je bilo tih lepih izveštaja, toliko je bilo i naših lepih dana. Bilo je čak i dečjih pesmica koje su se tada rađale spontano u prirodi i koje su njome inspirisane. Anđela (glumica, prim A.Ć) je čak jednu postavila na društvene mreže.

Izvor

Nedavne Vesti

Ruska svemirska stanica bi mogla da se koristi za osvajanje Meseca

Buduća nacionalna svemirska stanica bi mogla da se koristi kao prelazni punkt za osvajanje Meseca,… Opširnije

2 сата

POVRATAK POSLE GODINU DANA Saša Paunović ponovo član Demokratske stranke!

Grupa građana Saše Paunovića integrisaće se u Demokratsku stranku, odlučilo je jednoglasno predsedništvo DS-a. Izvor Opširnije

6 сати

Palma otkrio identitet "tajnog svedoka" koji ga je optužio za PODVOĐENJE DEVOJČICA, tvrdi da je reč o članu Đilasove stranke

Jagodinski političar Dragan Marković Palma tvrdi da je “tajni svedok” koji ga je danas javno… Opširnije

9 сати

OGLASILA SE SZO O POTVRDAMA O VAKCINACIJI: Dala potvrdu kako da putujemo u vreme pandemije

ODBOR za hitne situacije Svetske zdravstvene organizacije saopštio je danas da je izdao preporuku zemljama… Opširnije

11 сати

Završene konsultacije SNS-a i SPS-a sa evropskim posrednicima

U Skupštini Srbije danas su završene konsultacije evropskih poslanika sa poslaničkim grupama SNS-a i SPS-a… Opširnije

11 сати