Subscribe for notification
Kategorije: Politika

Građanski demokratski klub: Stajemo u odbranu Lutovca

Podeli
Advertisements

Građanski demokratski klub je saopštio da pruža podršku i “staje u odbranu” predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca i naveo da je to “pitanje građanske i demokratske svesti i čestitosti”.

Smatramo da je on ostao veran izvornim vrednostima oko kojih je, pre tri decenije, ponovo izgradjena ta politička snaga (DS)”, navodi se u saopštenju Građanskog demokratskog kluba.

Potpisnici podrške su Gordana Matković, Dragor Hiber, Biljana Stojković, Đorđe Pavićević, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Vida Petrović-Škero, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Žarko Trebješanin, Dragoljub Bakić, Zoran Radovanović, Tanasije Marinković, Danilo Šuković, Božidar Andrejić, Savo Manojlović, Vojin Rakić, Ljubomir Jacić, Gojko Božović, Suzana Ignjatović, Igor Ginzberg i Galjina Ognjanov.

Oni su podsetili da je Lutovac preuzeo vođenje Demokratske stranke pošto je ona doživela niz političkih poraza i “platila cenu izneverenih očekivanja gradjana”.

“Preuzimanje odgovornosti za razvoj stranke u ovakvom trenutku svedoči o dubokoj svesti o tome šta je zadatak Demokratske stranke – povezivanje sa građanima i borba za njihove interese u srpskom društvu”, kažu oni.

Ocenili su da je Lutovac svojim integritetom vratio DS “na mesto stožera okupljanja svih političkih snaga u borbi protiv autokratije, napravio korake ka ujedinjenju i osnaživanju stranke i obnovio nade gradjanske javnosti u snagu pristojne Srbije”.

Izvor

Nedavne Vesti

RUKOMETNI ŠEK: Bucko iz Konga postao svetska atrakcija, slavni košarkaš mu se obratio u video poruci

PIVOT rukometne reprezentacije Konga, Gotje Mvumbi Tijeri, stekao je planetarnu slavu na Svetskom rukometnom prvenstvu… Opširnije

1 сат

Stiglo deset novih "Miloša" za 72. brigadu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom… Opširnije

2 сата

Brnabić: Drago mi je što ljudi iz Uba više ne odlaze, rešavanje problema aerozagađenja u Valjevu prioritet

Premijerka Ana Brnabić posetila je Kolubarski okrug i u Ubu se sastala sa predsednicima opština… Opširnije

2 сата

"NEOBRAZOVAN SAM I SAMOUK" Haris Džinović iskreno o svom životu: "Izbacili su me iz škole, roditelji su me vratili preko veze"

Pevač Haris Džinović govorio je iskreno o svom odrastanju i priznao da kad bi mogao… Opširnije

3 сата

UHAPŠEN GRADONAČELNIK ULCINJA Abazović: Vlada⁩ je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj

Gradonačelnik Ulcinja Ljoro Nrekić, predsednik lokalnog odbora Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i još tri… Opširnije

5 сати

Frilenseri na sastanku danas sa premijerkom Anom Brnabić

Predstavnici Udruženja radnika na internetu pozvani su danas na sastanak u Vladu Srbije, potvrđeno je… Opširnije

8 сати