Subscribe for notification
Kategorije: Politika

INCIDENT NA ANDRIĆEVOM VENCU Ljudi koji protestuju srušili ogradu i probili kordon, među njima i Boško Obradović

Podeli
Advertisements

Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, večeras u 20 časova počeo je protest u organizaciji Građanskog otpora, posle četvrt časa došlo je do incidenta i probijanja zaštitne ograde, ali je sve na kraju ipak završeno mirnim razilaženjem okupljenih nešto pre 21.00.

Vratićemo se i biće nas još više – poručio je Boško Obradović.

Okupljeni sa pištaljkama, trubama, šerpama i dobošima, prvo su tačno u 20.00 časova gromkim aplauzom odali zahvalnost medicinskim radnicima za sve što su učinili za vreme epidemije korona virusa, a onda su krenuli da prave živi lanac oko zgrade Predsedništva.

Kako je javila naša reporterka sa lica mesta, obezbeđenje je postavilo metalnu ogradu oko samog objekta, a nekoliko okupljenih je u jednom trenutku prvo počelo ozbiljno da je drma, a onda da je ruše i preskaču!

Rušenje ograde iz drugog ugla
Nedugo zatim svi okupljeni su došli bukvalno do stepenica ovog zdanja ispred kojeg se nalazi bezbednosni štit koji je sprečavao ljude koji protestuju da uđu u samu zgradu.

Završeno, ipak, bez težih incidenata
Među okupljenima su viđeni Boško Obradović, Zoran Lutovac, Marko Bastać, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, profesor Čedomir Čupić… posle 15-tak minuta došao je i Dragan Đilas, a organizator je bio Građanski otpor, koji je preuzeo organizovanje protesta od udruženja „1 od 5 miliona“.

Oni su pre skupa ocenili “da je vanredno stanje u Srbiji proglašeno na protivustavan način, a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima“.

Izvor

Nedavne Vesti

Brnabić razgovarala sa izraelskim ministrom Ohanom

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Amirom Ohanom, ministrom javne bezbednosti Vlade Izraela… Opširnije

4 сата

Vučević položio vence za žrtve Holokausta: Genocid više nikad ne sme da se ponovi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence u ime žrtava Holokausta. On je na… Opširnije

7 сати

IMAM REŠENjE: Andreja Pavlović, izvršni menadžer u Udruženju pivara Srbije, predlaže povraćaj plaćenih akciza od 50 odsto

PIVARSKA industrija zapošljava više od 2.500 radnika, a procenjuje se da ovaj sektor, direktno ili… Opširnije

7 сати

PUPS: Podrška paketu pomoći, penzioneri će dobiti ukupno 110 evra

PUPS podržava još jedan paket pomoći privredi i građanima koji je najavio predsednik Republike Aleksandar… Opširnije

7 сати

SAZNAJEMO Stanivuković danas prvi put zvanično u Srbiji na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dolazi danas u prvu zvaničnu posetu Srbiji, i biće gost gradonačelnika… Opširnije

10 сати

"RADIM NA NJIVI, jer mi posle dugova i računa od honorara ne ostane mnogo": Gledamo ga kao sina Slobode Mićalović, a mladi glumac se bavi i poljoprivredom

Mladog glumca Marka Vasiljevića publika trenutno gleda u popularnoj seriji "Tajna vinove loze". Iako uspešno… Opširnije

10 сати