Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

КБЦ Земун излази из ковид система

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 25. августа (Тањуг) – Клиничко-болнички центар Земун излази из ковид система, а преостали пацијенти из те болнице биће данас и сутра пребачени у привремену болницу “Арена”, КБЦ “Бежанијска коса” и “Др Драгиша Мишовић”, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

Лончар је, након састанка са директорима ковид болница, навео да ће земунска болница након дезинфекције и комплетног сређивања вратити у редован режим рада.

Он је рекао и да Ортопедска болница “Бањица” од сутра почиње да прима пацијенте са малигнитетима, а да су прве операције у тој здравственој установи заказане за понедељак.

“Ортопедска болница ”Бањица” почеће и са дежурстваима, што је озбиљно појачање за здравствени систем”, рекао је Лончар.

Он је најавио, да ће после земунске болнице, а када се за то створе услови, из ковид система изаћи део КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, док ће део наставити да прима оболеле од корона вируса.

Министар је нагласио да се неће затварати ковид амбуланте при домовима здравља, а да ће болнице у унутрашњости повећати капацитете за корона негативне пацијенте.

Он је апеловао на све да се не опуштају, јер то може скупо да нас кошта.

Лончар је навео да је епидемиолошка ситуација и стање у болницама и амбулантама боље, да је то резултат одговорног понашања, али и да не сме бити опуштања.

“Апелујем на све да се не опуштају, јер то може прескупо да нас кошта. Показали смо да можемо да будемо одговорни и нема разлога да не наставимо тако”, рекао је Лончар.

Он је навео и да ће се од данас на свим граничним прелазима, грађанима који улазе у Србију, делити брошуре са упутством о понашању, на шта треба да обрате пажњу, као и бројеви телефона на које могу да са јаве у случају да осете тегобе.

“То ћемо данас организовати у сарадњи са полицијом на граничним прелазима. Сваки грађанин који улази у Србију добиће упутство Министарства здравља о даљим корацима шта треба да ради”, рекао је Лончар.Izvor

Nedavne Vesti

"Bajden iz 90-ih i iz 2021. su dve različite priče" Dačić ne očekuje da SAD zaoštre politiku prema Srbiji

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je nerealno očekivati da će novi… Opširnije

2 сата

ODMOR UZ PLATNO: Zoran Đorđević se posle ministarskog mandata posvetio omiljenom hobiju

NEKADAŠNjI ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, posle odlaska iz Nemanjine 11,… Opširnije

3 сата

Kosovo pred izbore – Kurti ispred svih, na potezu izborna komisija

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija daleko je najpopularnija politička stranka mesec dana pred vanredne parlamentarne izbore,… Opširnije

3 сата

LEPA BRENA IZGLEDA KAO DEVOJČICA Smršala više od 17 kilograma, a ovo je njena tajna: "Ujutru sam jela samo jedno jaje"

Lepa Brena, pevačica, brine stalno o svom izgledu, pa se ni tokom prethodnog perioda nija… Opširnije

5 сати

UOČI KONGRESA DPS-a Đukanović jednoglasno predložen za kandidata za predsednika partije, Markovića nema među kandidatima za potpredsednika

Predsedništva Demokratske partije socijalista jednoglasno je predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović.… Opširnije

5 сати

Da li sa Trampom ODLAZI VAŠINGTONSKI SPORAZUM? Budući šef američke diplomatije razrešio dilemu

Dolazak Džoa Bajdena na mesto predsednika SAD, u Srbiji, ali i na Kosovu, nametao je… Opširnije

8 сати