Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Кисић: Вирус и даље присутан, социјална дистанца најбоља

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 6. маја (Тањуг) – Вирус корона је још увек присутан у нашој популацији, иако сви параметри показују да вирус слаби, зато инсистирамо да грађани и даље држе социјалну дистанцу и користе маске и рукавице у затвореном простору, изјавила је данас заменица директора Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

На конференцији у Палати Србија, Кисић је изнела податак према проценама Светске здравствене организације (СЗО) да је дужина контакта између две особе да би се вирус пренео 15 минута и додала да је дужина контакта у појединим случајевима била и мања.

Наводи да је теже “у пролазу” неком да нам пренесе вирус, али зато ако баш морамо да будемо у затвореном простору морамо увек у свести имати да је социјална дистанца најбоља превенција.

“Постоје могућности да се вратимо животу, а да буде безбедно, због тога опште мере превенције и даље остању, чак и оне, најбаналније као што су прање руку”, рекла је Кисић.

Епидемиолог Предраг Кон нарочито је инсистирао на понашању радника у јавном превозу, додајући да је управо то место где се вирус може ширити.

“Вирус је још у циркулацији, а градски саобраћај је једно ризично место за пренос. Све мере заштите су ту наглашеније, због тога инсистирам да запослени који ће се превозити да их поштују”, рекао је Кон и додао да су маске и рукавице обавезне.

Како вирус буде слабио, наводи он, полако ће се превоз отварати и за ученике, а тек на крају за старије од 65 година и хроничне болеснике.Izvor

Nedavne Vesti

Vučević: Zahtevaću odgovornost za propuste prilikom sanacije bazena u Spensu

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević rekao je da čim tim stručnjaka sa Fakulteta tehničkih… Opširnije

20 минута

Ambasador SAD u Prištini: Poštovati sudske odluke na KiM

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet pozvao je na poštovanje sudskih odluka na Kosovu i… Opširnije

3 сата

Betis slavio i sa igračem manje, da li imamo sigurnog putnika u Segundu?

Fudbaleri Betisa pobedili su u gostima ekipu Ueske rezultatom 2:0 (0:0) u poslednjem meču 18.… Opširnije

3 сата

Vreme danas: Oblačno, mestimično sa snegom, sutra tmurno i hladno

Vremenska prognoza za sredu 27. januar Izvor Opširnije

4 сата

TARZAN IPAK NAPUŠTA SRBIJU Đukanović, Abazović i Radulović se dogovorili o opozivu sedam ambasadora

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović… Opširnije

6 сати