Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Грађани су изабрали добар пут – пут превенције

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 21. јануара (Танјуг) – Министар здравља Златибор Лончар изјавио је вечерас да је до сада укупно у Србији вакцинисано 84.075 грађана и додао да се вакцинација наставља и сутра, као и наредних дана.

Лончар је за РТС казао да је Министарство здравља задовољно оџивом грађана, али и функционисањем система за пријављивање за вакцинацију и издавањем потврде о примљеној вакцини.

“Оно што нам даље наду и веру јесте да су грађани изабрали добар пут, а то је пут да превенцијом дођемо до резултата који желимо, да буде што мање оболелих од короне у нашим болницама”, рекао је Лончар.

Додао је да то подразумева и да се болнице врате из ковид у нормалан систем рада, како би се лекари посветили осталим пацијентима који чекају на дијагностику и терапије.

Упитан колико је пријављених преко портала еУправа и кол центра, Лончар је додао да се тај број мења из минута у минут и да тренутно укупно, преко оба начина пријаве, има 400.000 грађана.

Најавио је да ће у наредним данима бити повећан број оператера како би се пријављивање убрзало.

Директор Инфектинве клинике КЦС Горан Стевановић каже да се у његовом тиму вакцинисала трећина колектива, док остали већ имају антитела јер су били заражени короном.

Истиче да је задовољан оџивом лекара за вакцинацију.

Говорећи о тренутној ситуацији на Инфективној клиници, Стевановић каже да су бројеви све бољи и да има све мање и прегледа и хоспитализованих.

Каже да док је у највећем пику било између 400 и 500 прегледа дневно, од којих је 30 одсто хоспитализовано, сад се обавља између 150 и 180 прегледа.

Међутим, упозорава да и даље забрињава што долазе пацијенти са хроничним обољењим који развијају тешке клиничке слике.

Имунолог Срђа Јанковић каже да можемо бити задовољни брзином вакцинације, али је суштина, истиче, да се са њом настави и да што већи број популације буде вакцинисан како би имали колективни имунитет.

Истиче да су све вакцине које су добиле дозволу у Србији безбедне и да производе висок степен заштите, као и да су ефикасне против новог соја вируса корона.Izvor

Nedavne Vesti

"VREME JE ZA USPEŠAN KRAJ" Stano o dijalogu Beograda i Prištine: Promena granica i razmena teritorija za Brisel je odavno zatvoreno pitanje

Povodom desete godiššnjice od početka dijaloga Beograda i Prišštine, u kome posreduje Evropska unija, u… Opširnije

29 минута

"Nedavno sam osetila da nema jače sile od žena koje su se ujedinile": Milena Radulović čestitala 8. mart snažnom porukom: "Revolucija ne sme stati"

Glumica Milena Radulović, koja je postala simbol hrabrosti kada je sa još nekoliko devojaka prijavila… Opširnije

3 сата

Додатни капацитети у “Мишовићу”, Земуну, на Карабурми

БЕОГРАД, 8. марта (Танјуг) – Директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић изјавио је да… Opširnije

3 сата

Vučić ugostio Biljanu Čekić: Ona je zaslužila više od Oskara (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas Biljanu Čekić, devojčicu koja je igrala ulogu Dare… Opširnije

3 сата

"SVI SU PALI NA POLIGRAFU NA ISTOM PITANJU" Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani 1.572 puta

Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog… Opširnije

10 сати