Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Избегавајте контакте у наредних пет до седам дана

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 6. марта (Танјуг) – Прекинимо контакте који не морају да се десе у наредних пет до седам дана да бисмо добили резултате и да помогнено здравственијм радницима, апеловао је вечерас министар здравља Златибор Лончар.

“Мислим да је једна ствар најбитнија када се повећа концентрација вируса, свуда да прекинемо контакт. Апелујем на све људе, немојте да чекате мере, прекините све контакте који не морају да се десе. То је једини начих. Да прекинемо контакте у наредних пет до седам дана, да добијемо резултат и да помогнено здравственијм радницима”, рекао је Лончар гостујући на РТС-у.

Позвао је грађане који су се вакцинисали да се не опуштају између две доже вакцине, него да буду дисциплиновани и чувају се.

Лончар је за понедељак најавио сасатанак са директорима болница у Србији и додао да ће током следеће недеље због повећања броја заражених неке од тих установа морати поново да се врате у ковид режим рада.

За четири месеца, од 1. новембра 2020. до петка 5. марта надлежни органи укупно су контролисали 339.708 објеката, а наплаћено је 133.990.000 динара казни, а само у петак је непалћено 3,7милиона динара од казни за непоштовање мера епидемијске заштите, сазнаје Тањуг у Министарству здравља.

Прецизира се да је у том периоду обављено 341.955 наџора, од чега су у 6.587 случаја утврђене неправилности у вези са противепидемијским мерама.

Издато је 611 решења за налагање мера, изречена 403 захтева судији за прекршаје и 210 забрана коришћења објеката и обављања делатности због непоштовања мера заштите од ковида 19, наводи Министарство.

Према дневном извештају Радне групе за координацију републичких инспекција и инспекција локалних сампоуправа, коначан пресек за 5. март за подручје 24 управна округа и Град Београд обављен је наџор у 3.072 објекта, и изречено 13 забрана коришћења објеката о обављања делатности, издато је 112 прекршајних налога и изречен новчане казне у износу од 3.695.000 динара, саопштило је Министарство здравља.Izvor

Nedavne Vesti

Zenitu drama u Barseloni, osakaćeni Fener pao u Moskvi

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su Barselonu u prvom meču plej-of serije Evrolige rezultatom… Opširnije

2 сата

Knežević poručio Milu: "Zašto ne skloniš familiju iz jazbine velesrblja"

Jedan od lidera vladajućeg DF-a Milan Knežević upitao je šefa crnogorske države zašto pušta sestru… Opširnije

3 сата

"Kremiran je u prisustvu roditelja i sestre, NIKO DRUGI NIJE BIO OBAVEŠTEN" Šta piše u izveštaju BIA o razgovoru sa Cvijanovim prijateljem

"Cvijan je tokom juna 2014. godine, posredstvom elektronske pošte ostvario komunikaciju sa XX kojom prilikom… Opširnije

9 сати

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 Gol nade za Radnik postiže Makarić (VIDEO)

CRVENA Zvezda i Radnik igraju drugi put za četiri dana, pošto se nakon subotnje bitke… Opširnije

10 сати

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića,… Opširnije

10 сати