Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Не лицитирати с мерама, сутра анализа на Кризном штабу

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 13. маја (Танјуг) – На сутрашњој седници Кризног штаба биће урађена детаљна анализа и пресек стања у вези са бројевима заражених корона вирусом и на основу тога доносићемо даље одлуке, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Министар је позвао све да не излазе са неким најавама и преурањеним очекивањима.

Лончар је, одговарајући на питања новинара, рекао да је седница Кризног штаба померана са почетка недеље на крај седмице, како би се видели бројеви новозаражних после ускршњих празника, с обзиром на то да се нису толико поштовале мере и да су се људи више дружили и окупљали.

“Молим све да не излазе са неким преурањеним најавама и очекивањима, јер тиме само стварамо конфузију код грађана и најављујемо неке мере, па хоће ли бити, неће бити…Све бих замолио да се стрпимо и сачекамо сутра анализу података”, рекао је Лончар.

Министар је навео да ће се на основу података које Кризни штаб буде имао, максимално изаћи у сусрет грађанима и да морамо да водимо рачуна о економији, али пре свега о здрављу и животима људи.

“Најсигурнији начин да што пре изађемо из ове ситуације је да се вакцинишемо. Искористите ту прилику, вакцина има довољно. То нам даје гаранцију да ћемо доћи у ситуацију да победимо корону”, поручио је Лончар.

Он је рекао да се још боримо против короне, да има још много пацијената у ковид болницама и да људи и даље умиру од короне.

“Немојте лицитирати са мерама и будите сигурни да ћемо донети најбоље могуће мере. Свесни смо да се свима доста и короне и мера, да бисмо сви волели да ово престане. Никако не би ваљало да ову меру доносимо преурањено и да нас то кошта превише”, рекао је министар здравља.

Настојаћемо да мере буду максимално релаксиране у складу са бројевима, који сутра буду анализирани, рекао је Лончар после потписивања споразума о сарадњи између Министарства здравља и Ер Србије, у оквиру које це здравственим радницима из ковид система бити додељено 10.000 вауцера са попустом од 50 одсто за летове те компаније,Izvor

Nedavne Vesti

VEĆINA SRBA ZA EU Korona im tek 9. "rupa na svirali", "čvrsta ruka" bolja od demokratije, a evo šta misle o ekonomskoj situaciji

Većina građana Srbije misli da se zemlja kreće u dobrom pravcu, za ulazak u Evropsku… Opširnije

55 минута

Grafit UČK osvanuo na kući u Klokotu na Kosmetu

Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku… Opširnije

4 сата

"VREME JE DA NAČINITE KORAK UNAZAD" Predsednik Evropskog saveta pozvao Beograd i Prištinu da povuku policiju i barikade sa severa KiM

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je večeras na deeskalaciju tenzija na severu Kosova i… Opširnije

7 сати

Kako nemačke stranke vide Balkan pred izbore (2): Levica i ultradesnica AfD: Priznanje Kosova je bilo VELIKA GREŠKA!

U Nemačkoj se 26. septembra održavaju izbori za Bundestag, a našu i susedne države ne… Opširnije

10 сати

"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DA REAGUJE" Petković: "Kurtijev vrhovni cilj je velika Albanija"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin… Opširnije

16 сати