Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Не лицитирати с мерама, сутра анализа на Кризном штабу

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 13. маја (Танјуг) – На сутрашњој седници Кризног штаба биће урађена детаљна анализа и пресек стања у вези са бројевима заражених корона вирусом и на основу тога доносићемо даље одлуке, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Министар је позвао све да не излазе са неким најавама и преурањеним очекивањима.

Лончар је, одговарајући на питања новинара, рекао да је седница Кризног штаба померана са почетка недеље на крај седмице, како би се видели бројеви новозаражних после ускршњих празника, с обзиром на то да се нису толико поштовале мере и да су се људи више дружили и окупљали.

“Молим све да не излазе са неким преурањеним најавама и очекивањима, јер тиме само стварамо конфузију код грађана и најављујемо неке мере, па хоће ли бити, неће бити…Све бих замолио да се стрпимо и сачекамо сутра анализу података”, рекао је Лончар.

Министар је навео да ће се на основу података које Кризни штаб буде имао, максимално изаћи у сусрет грађанима и да морамо да водимо рачуна о економији, али пре свега о здрављу и животима људи.

“Најсигурнији начин да што пре изађемо из ове ситуације је да се вакцинишемо. Искористите ту прилику, вакцина има довољно. То нам даје гаранцију да ћемо доћи у ситуацију да победимо корону”, поручио је Лончар.

Он је рекао да се још боримо против короне, да има још много пацијената у ковид болницама и да људи и даље умиру од короне.

“Немојте лицитирати са мерама и будите сигурни да ћемо донети најбоље могуће мере. Свесни смо да се свима доста и короне и мера, да бисмо сви волели да ово престане. Никако не би ваљало да ову меру доносимо преурањено и да нас то кошта превише”, рекао је министар здравља.

Настојаћемо да мере буду максимално релаксиране у складу са бројевима, који сутра буду анализирани, рекао је Лончар после потписивања споразума о сарадњи између Министарства здравља и Ер Србије, у оквиру које це здравственим радницима из ковид система бити додељено 10.000 вауцера са попустом од 50 одсто за летове те компаније,Izvor

Nedavne Vesti

Milica Pavlović dan provela sa bakom i SVE RAZNEŽILA EMOCIJAMA Zagrljene uživale u restoranu

Milica Pavlović, pevačica, nikada nije krila to da su je baka i deka odgajali i… Opširnije

43 минута

"RADIKALSKE BITANGE I KUKAVICE" Tadić za "Blic" o pretnjama smrću: I danas bih doneo iste odluke o HAGU

Duhovi ratnih devedesetih povampirili su se posle pravosnažne presude kojom je Ratko Mladić u Hagu… Opširnije

1 сат

Ambasador Rusije: Pritisci na Srbiju da prizna Kosovo neće uspeti

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko uveren je da pritisci na Srbiju zbog Kosova neće dati… Opširnije

4 сата

Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Rebića, smatra da je UGROZIO ŽIVOT njegove porodice

Čedomir Jovanović, lider LDP-a podneo je krivičnu prijavu protiv direktora policije Vladimira Rebića, Višem javnom… Opširnije

7 сати

NISU DALI ZELENO SVETLO Bez saglasnosti unutar EU za otvaranje novih poglavlja sa Srbijom u junu

Zemlje članice nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u pregovorima sa… Opširnije

10 сати

Vreme danas: Kišovito ali toplo, sutra pad temperature

Vremenska prognoza za subotu, 12. jun. Izvor Opširnije

13 сати