Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Нећемо журити са затварењем ковид болница

Podeli
Advertisements


Динамика затварања привремених болница и ковид болница зависиће од броја оболелих од ковид -19, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар и додао да ће сви пацијенти имати исти третман, како они заражени на почетку епидемије, тако и заражени данас.

Он је нагласио да се са затварњем ковид болница неће журити, да се заказују контролни прегледи свим излеченим пацијентима који су имали теже облике болести, тешка запалења плућа.

“Желимо до краја да их испратимо, јер не знамо какве ће последице болест оставити, како ће ти пацијенти реаговати на следећу прехладу”, рекао је Лончар новинарима у Београду.

Додаје да се не зна какви ће резултати бити после попуштања мера, да ли ће се повећати број заражених, јер то зависи од одговорности сваког појединца.

“Динамика затварања ковид болница и враћања у стари систем рада зависиће од броја и стања пацијената. Када сви пацијенти буду збринути тада улазимо у фазу сређивања, чишћења болница и враћанај на старо”, појашњава он.

Истиче да је сврха привремених болница, које збрињавају пацијенте без симптома или са лакшом клиничком сликом, да се не зараже остали укућани оболелог, али и да се прати стање пацијента.

“Уколико дође до погоршања на време то можемо да уочимо, да га пребацимо у болницу”, рекао је он.

Здравствени пасоши , многи још размишљају о томе. Имате радне верзије земаља које су увеле да можете да уђете у те земље, да уђете на аеродром да платите око 190 евра да вас тестирају и да можете да уђете.

Имате другу верзију и да вам кажу можете да уђете , али да имате резултат стар 24 сата да сте негативни на коронавирус.

То су све радне верзије, немамо примера да је то заживело.

Оно за шта се ми спремамо и ако то буде опција да можемо један број наших људи који имају жељу да иду негде да им омогућимо, они не испуњавају индикације да их држава тестира, али морају да имају тест да би ишли. МИ да их тестирамо у нашим лабораторијама, где ће ту услугу платити. Да не буде да ми неком ограничавамо кретање.

ако неком требса из приватних разлога оде , може то да плати, имаће цену за то. Ми имамо сада довцољно лаборатортија, – 6.000- 7.000 тестова можемо да урадимо.

Ако остале земље то уведу као услов за улазак, људи ће то моћи да ураде овде да то пкате, добију налаз.

“Размишљамо о свим тим вержијама и спремни смо за све те верзије које су могуће да ће доћи, али до сада све су то радне верзије. Чекамо одлучујеће. Пратимно шта се дешава у другим земљама.

Опрез мора да буде велики. Не смемо да дозволимо да нам уђе неко из неког жаришта, да дође са јацвцим вирусом, са неком мутацијом, неким другим типом. Ја само молим да се не опуштамо. Можемо све да урадимо , али да будемо одговорни према себи и другима.



Izvor

Nedavne Vesti

Sveštenik saslušan zbog plivanja za časni krst u Podgorici

Sveštenik Mitropolije crnogorsko primorske Danilo Trpčevski saslušan je u Centru bezbednosti Podgorica. Izvor Opširnije

2 сата

Sakramento pobedio uz pomoć VAR, Majkl Džordan nam dokazao da je u pravu?

Domantasu Sabonisu je poništen koš, taćnije sudije su pregledavale snika nakon što se ispostavilo da… Opširnije

3 сата

Bivši reprezentativac Srbije Danial Jahić preminuo u manastiru

Bivši reperezenativac Srbije u skoku udalj Danial Jahić preminuo je večeras u manastiru Ćelije u… Opširnije

4 сата

ČOČAJ IDE U HAG Kandidat za poslanika DPK i član OVK pozvan na saslušanje

Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je na saslušanje kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) za poslanika… Opširnije

5 сати

VESELJIJU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA Specijalno tužilaštvo protiv privremenog puštanja bivšeg vođe OVK

Specijalno tužilaštvo usprotivilo se zahtevu za privremeno puštanje iz pritvora optuženog Kadrija Veseljija, jer je… Opširnije

8 сати

Mekalister: O nastavku dijaloga vlasti i opozicije tek nakon razgovora sa Dačićem

U kabinetu predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odobra Evropskog parlameta, Dejvida Meklaistera, kažu za Tanjug da će se… Opširnije

11 сати