Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Нећемо журити са затварењем ковид болница

Podeli
Advertisements


Динамика затварања привремених болница и ковид болница зависиће од броја оболелих од ковид -19, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар и додао да ће сви пацијенти имати исти третман, како они заражени на почетку епидемије, тако и заражени данас.

Он је нагласио да се са затварњем ковид болница неће журити, да се заказују контролни прегледи свим излеченим пацијентима који су имали теже облике болести, тешка запалења плућа.

“Желимо до краја да их испратимо, јер не знамо какве ће последице болест оставити, како ће ти пацијенти реаговати на следећу прехладу”, рекао је Лончар новинарима у Београду.

Додаје да се не зна какви ће резултати бити после попуштања мера, да ли ће се повећати број заражених, јер то зависи од одговорности сваког појединца.

“Динамика затварања ковид болница и враћања у стари систем рада зависиће од броја и стања пацијената. Када сви пацијенти буду збринути тада улазимо у фазу сређивања, чишћења болница и враћанај на старо”, појашњава он.

Истиче да је сврха привремених болница, које збрињавају пацијенте без симптома или са лакшом клиничком сликом, да се не зараже остали укућани оболелог, али и да се прати стање пацијента.

“Уколико дође до погоршања на време то можемо да уочимо, да га пребацимо у болницу”, рекао је он.

Здравствени пасоши , многи још размишљају о томе. Имате радне верзије земаља које су увеле да можете да уђете у те земље, да уђете на аеродром да платите око 190 евра да вас тестирају и да можете да уђете.

Имате другу верзију и да вам кажу можете да уђете , али да имате резултат стар 24 сата да сте негативни на коронавирус.

То су све радне верзије, немамо примера да је то заживело.

Оно за шта се ми спремамо и ако то буде опција да можемо један број наших људи који имају жељу да иду негде да им омогућимо, они не испуњавају индикације да их држава тестира, али морају да имају тест да би ишли. МИ да их тестирамо у нашим лабораторијама, где ће ту услугу платити. Да не буде да ми неком ограничавамо кретање.

ако неком требса из приватних разлога оде , може то да плати, имаће цену за то. Ми имамо сада довцољно лаборатортија, – 6.000- 7.000 тестова можемо да урадимо.

Ако остале земље то уведу као услов за улазак, људи ће то моћи да ураде овде да то пкате, добију налаз.

“Размишљамо о свим тим вержијама и спремни смо за све те верзије које су могуће да ће доћи, али до сада све су то радне верзије. Чекамо одлучујеће. Пратимно шта се дешава у другим земљама.

Опрез мора да буде велики. Не смемо да дозволимо да нам уђе неко из неког жаришта, да дође са јацвцим вирусом, са неком мутацијом, неким другим типом. Ја само молим да се не опуштамо. Можемо све да урадимо , али да будемо одговорни према себи и другима.Izvor

Nedavne Vesti

Stefanović sa komandatom KFOR-a Federićijem o bezbednosti Srba na KiM

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa komandantom KFOR-a general-majorem Frankom… Opširnije

2 сата

"Vraćeno jedinstvo EU-SAD oko Balkana" Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine

Izaslanik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak izjavio je danas da je dijalog Beograda i Prištine… Opširnije

5 сати

AMERIČKI NEONACISTA JOŠ U SRBIJI!? "Obezbedio je firmu i boravak u zemlji, a sumnja se da finansira ekipu desničara i huligana sa kojima divlja po Beogradu"

Ozloglašeni i nasilni neonacista, osnivač zloglasnog ekstremnog desničarskog pokreta “Rise Above Movement” (RAM), Robert Rundo,… Opširnije

8 сати

Specija sve bolja, posle Napolija pala i Sampdorija!

Specija je predodređena za borbu za opstanak, ali sa ovakvom igrom mogu i do sredine… Opširnije

8 сати

Vreme danas: Oblačno, uz sneg i kišu, do 10 stepeni

Vremenska prognoza za četvrtak 28. januar Izvor Opširnije

8 сати

Brnabić razgovarala sa izraelskim ministrom Ohanom

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Amirom Ohanom, ministrom javne bezbednosti Vlade Izraela… Opširnije

14 сати