Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Очекујем противљење вакцини, али и праву одлуку грађана

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 23. јула (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да очекује кампању и против нове вакцине када буде пронађена, али да верује да су грађани све зрелији и да ће на основу правих информација одлучити шта је добро за њих и њјихово здравље да би се заштитли од корона вируса.

“Надам се да су наши људи све зрелији и да имају све више информација, да знају да се терорије противника вакцине не заснивању на чињенциама, да је то бука и кампања која се води због фармацеутских чињеница. Свако ће моћи да процени шта је добро за његово здравље, здравље његове деце, родитеља, хроничне болеснике и остале када је реч о испитаној, званичној и одобреној вакцини”, рекао је министар.

Према његовим речима, тај лоби је врста фармацеутског надметања.

“Да они не желе добро ни својој деци ни себи ни гарањанима Србије, научно је доказано”, рекао је министар.

Лончар је подсетио на епидемију малих богиња, да је држава предузела озбљне мера када је било противљења вакцинацији, да су родитељи морали да имају потврду када су желели да децу упишу у вртиће.

“Та мера је дала резултат и дошли смо до тога да је преко 95 одсто вакцинисаних, а када је повећан обим вакцинације, смањен је број оболелих, односно више их није било”, рекао је Лончар и подсетио да је медицина спасила много живота.

Лончар је о вакцинацији и томе да је поверење у здравстевни систем на највишем нивоу до сада, говорио на првом пријему у низу, а које ће Министарство сваке недеље организовати за запослене у ковид болницама “као мали знак пажње и поштовања”.

На пријему у Клубу посланика данас су били запослени у “херојској болници” КБЦ Драгиша Мишовић, која је заједно са Инфективном прва ушла у ковид систем, а из које према речима директора Владимира Ðукића сваки пацијент, када изађе може да каже “хвала, било је тешко, борио сам се за сваки удисај, али када се тужна епопеја завршила могу да кажем ”ово су озбиљна болница и озбиљна држва””.

Скупу су присуствовали и представници репрезентативних синдиката, а Радмила Обреновић из Синдиката запослених у здравству и социјаној заштити оценила је као важно повећање плата и то у време када се оне у региону смањују.Izvor

Nedavne Vesti

Saznajemo – Dmitrović odbio velikane zbog ponude iz snova! Ovo je naš najveći golmanski transfer?!

Sinoć je u Španiji "pala bomba" - Marko Dmitrović je postigao sve lične uslove sa… Opširnije

2 сата

Vreme danas: Umereno oblačno sa sunčanim periodima, od sutra toplije

Vremenska prognoza za utorak, 19. januar. Izvor Opširnije

3 сата

"MI SMO SPREMNI" Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju: Međustranački dijalog može da počne već sutra

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da očekuje da će nastavak… Opširnije

4 сата

"TO NIJE PITANJE LJUBAVI" Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje sa Albanijom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj je tokom predstavljanja izbornog programa govorio o… Opširnije

7 сати

Oštećen spomenik ubijenim Srbima u Čelebićima

Spomen ploča u Čelebićima koja čuva sećanje na 405 Srba iz Čelebića i okolnih sela… Opširnije

10 сати