Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Примићу прву следећу вакцину која стигне у Србију

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 8. јануара (Танјуг) – Министар здравља Србије Златибор Лончар иизјавио је данас да ће се вакцинисати против вируса корона, а да је једини разлог што то до сада није урадио, договор између државних званичника да сви приме различите вакцине и да тако покажу да су све безбедне.

Он је одговарајући на питање новинара у Београду зашто се као министар здравља није вакцинисао, рекао да ће вакцинисита следећом вакцином која стигне у Србију и добије сертификат Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС).

“Не би било коректно да се сви вакчинишемо истом вакцином. Која год да буде следећа вакцина, ја ћу се њом вакцинисати. Иначе немам проблем да примим Фајзерову и руску вакцину које су већ стигле у нашу земљу”, рекао је Лончар.

Истакао је да би примио сваку вакцину за које АЛИМС изда сертификат. Подсећа да је Фајзер/Бионтекову вакцину примила премијерка Ана Брнабић, да су руску примили председник Скупштине Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

“Да сам примио вакцину, многи би рекли прво је себе заштитио”, навео је министар.

Упитан да ли ће Србија набављати вакцину америчке Модерне, која је добила дозволу у ЕУ, Лончар је навео да је Србије део Ковакс система Светске здравствене организације, а да је у том систему и амерички произвођач вакцине против корона вируса Модерна.

“Имамо уговор с Коваксом да можемо да бирамо вакцину. У зависности шта буду понудили и шта АЛИМС буде рекао, ми ћемо то и набавити”, рекао је министар.Izvor

Nedavne Vesti

"LJUDI DA BUDU STRPLJIVI" Vučić o merama Kriznog štaba, a otkrio je i da li ima antitela na koronu (VIDEO)

Za sedam dana od danas, u Srbiji će biti više od dva miliona vakcina, kaže… Opširnije

3 сата

Brnabić sa Bilgičem: Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičom o postignutim… Opširnije

6 сати

Rasprava ispred Ministarstva zdravlja: Aktivista Marković: "Je l' vama umro neko da tako lažete?"; Đerlek: "Meni je umrla majka… Meni je umro i ujak, jesu li to male stvari?"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek pokušao je danas ispred zgrade Ministarstva zdravlja da… Opširnije

9 сати

Vreme danas: Zahlađenje, jak vetar, sutra promenljivo oblačno

Vremenska prognoza ta subotu 27. februar Izvor Opširnije

10 сати

RAZGOVOR SA ERDOGANOM Vučić čestitao predsedniku Turske 67. rođendan

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je večeras predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu 67. rođendan i poželeo… Opširnije

12 сати

Vujović: Zakon o klimatskim promenama za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte

Uspostavljanje sistema za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i prilagođavanje na izmenjene… Opširnije

15 сати