Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Лончар: Све што су медицинари урадили је херојско дело

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 14. фебруара (Танјуг) – Велики одзив и заинтересованост грађана за вакцинацију, и најзначајније, задовољни грађани који су примили вакцину, најбоља су потврда да смо заиста урадили добар посао, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Лончар је навео и да су вакцине само део свега што Србија чини у борби против корона вируса.

“За успех Србије у погледу вакцинације грађана најзначајнији су председник Вучић који је заслужан за набавку вакцина у оволиком броју, и здравствени радници који су ефикасно и одговорно приступили имунизацији више од пола милиона људи за две недеље”, истакао је Лончар у интервјуу за “Блиц”.

Он је указао на то да је правовремено спроведена обука здравствених радника за апликовање вакцина.

“Направили мрежу пунктова, кренули да формирамо вакциналне тимове за сваки пункт. Само у Београду имамо више од 20 пунктова, при сваком дому здравља, плус Сајам, Торлак, Батут…Сада И БелЕџпо центар. А на сваком пункту су ангажоване две до шест вакциналних екипа, коју чине лекар и две медицинске сестре/техничара”, рекао је Лончар.

Истакао је да су здравствени радници искусни и стручни, добро обучени за вакцинацију, јер сваке године вакцином против сезонског грипа вакцинишу неколико стотина хиљада људи.

“Ове јесени 400.000 грађана примило је вакцину против грипа за прве две недеље, а имамо сву потребну опрему, и то је просто кључни разлог за одличну организовану и реализовану имунизацију против цовид-19”, рекао је Лончар.

Према његовим речима, све обуке и припреме дешавале су се у условима епидемије, у тренуцима максималног оптерећења здравствених радника.

“Оно што су здравствени радници у Србији урадили у претходних годину дана, закључно са имунизацијом грађана, заиста је херојско дело које им држава и грађани Србије никада неће заборавити, и на чему ће им бити вечно захвални”, истакао је министар здравља.

Лончар је истакао да је Србија епидемији корона вируса, од самог почетка приступила одговорно и чинила све како би се ширење вируса и ефекти епидемије ставили под контролу.

“У региону, Србија има најнижу инциденцу обољевања од Цовид-19, најнижу стопу смртности (примера ради, од Хрватске дупло нижу, а од Словеније три пута нижу стопу смртности) и Србија је и тестирала убедљиво највише грађана”, рекао је Лончар у интервјуу за “Блиц”.Izvor

Nedavne Vesti

Zenitu drama u Barseloni, osakaćeni Fener pao u Moskvi

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su Barselonu u prvom meču plej-of serije Evrolige rezultatom… Opširnije

1 сат

Knežević poručio Milu: "Zašto ne skloniš familiju iz jazbine velesrblja"

Jedan od lidera vladajućeg DF-a Milan Knežević upitao je šefa crnogorske države zašto pušta sestru… Opširnije

2 сата

"Kremiran je u prisustvu roditelja i sestre, NIKO DRUGI NIJE BIO OBAVEŠTEN" Šta piše u izveštaju BIA o razgovoru sa Cvijanovim prijateljem

"Cvijan je tokom juna 2014. godine, posredstvom elektronske pošte ostvario komunikaciju sa XX kojom prilikom… Opširnije

8 сати

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 Gol nade za Radnik postiže Makarić (VIDEO)

CRVENA Zvezda i Radnik igraju drugi put za četiri dana, pošto se nakon subotnje bitke… Opširnije

10 сати

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje skidanje zastave Republike Hrvatske sa rezidencije ambasadora Hidajeta Biščevića,… Opširnije

10 сати