Subscribe for notification

Poslanici SNS-a noć proveli na stepenicama skupštine, Obradović tvrdi da nije uneo hranu u parlament

Podeli
Advertisements


Ispred Doma Narodne skupštine petnaestak minuta posle ponoći ostali su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je danas rekao da će razmisliti da li će nastaviti štrajk.

Boško Obradović je u jednom momentu ušao u zgradu Narodne skupštine, zatim izašao, kako je rekao, po punjač za mobilni telefon, i zatim se vratio u zgradu.

Obradović tvrdi da nije uneo hranu u zgradu Narodne skupštine, gde je proveo noć, već da uzima samo tečnost.

On kaže da je, kao što je i juče najavio, posle ponoći ušao u prostorije Poslaničkog kluba gde je sa kolegom Ivanom Kostićem proveo noć, a da je jutros nešto pre 7 sati ponovo bio ispred zgrade parlamenta.

"U Narodnu skupštinu ne može da se unese ništa dok obezbeđenje to ne prekontroliše, a nikakva hrana nije uneta, već samo jastuk i ćebe, da možemo u toku noći malo da se odmorimo", rekao je Obradović za Tanjug.

Dodao je da unosi samo tečnost i da će to tako i ostati. Kaže i da namerava da isred skupštine ostane duže vreme i da se neće "povući" dok ne bude dostigao ishod koji, kako navodi, vodi ka "normalizaciji političkih prilika". 

"Neću prekinuti štrajk glađu sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto, i da se napravi dogovor o odlaganju izbora za šest meseci", poručio je prethodno Obradović.

Pre toga, potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unela u Skupštinu, a potom i vreću za spavanje.

Ispred parlamenta su još ostali i poslanici Srpske napredne stranke.

Pristalice i vlasti i opozicije uglavnom su se razišle sa prostora ispred parlamenta.

Večeras je, inače, u jednom trenutku Obradovića na stepeništu Skupštine obišao Dragan Đilas i razgovarao jedno vreme, pre nego što je otišao.

Različiti zahtevi

Prvi se na štrajk glađu odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije.

Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović sa zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić.

Uz zahtev da tužilaštvo reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marjan Rističević, poručili su da neće prekinuti protest dok pravosuđe ne počne da radi svoj posao.Izvor

Nedavne Vesti

Brnabić razgovarala sa izraelskim ministrom Ohanom

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Amirom Ohanom, ministrom javne bezbednosti Vlade Izraela… Opširnije

4 сата

Vučević položio vence za žrtve Holokausta: Genocid više nikad ne sme da se ponovi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence u ime žrtava Holokausta. On je na… Opširnije

7 сати

IMAM REŠENjE: Andreja Pavlović, izvršni menadžer u Udruženju pivara Srbije, predlaže povraćaj plaćenih akciza od 50 odsto

PIVARSKA industrija zapošljava više od 2.500 radnika, a procenjuje se da ovaj sektor, direktno ili… Opširnije

7 сати

PUPS: Podrška paketu pomoći, penzioneri će dobiti ukupno 110 evra

PUPS podržava još jedan paket pomoći privredi i građanima koji je najavio predsednik Republike Aleksandar… Opširnije

7 сати

SAZNAJEMO Stanivuković danas prvi put zvanično u Srbiji na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dolazi danas u prvu zvaničnu posetu Srbiji, i biće gost gradonačelnika… Opširnije

10 сати

"RADIM NA NJIVI, jer mi posle dugova i računa od honorara ne ostane mnogo": Gledamo ga kao sina Slobode Mićalović, a mladi glumac se bavi i poljoprivredom

Mladog glumca Marka Vasiljevića publika trenutno gleda u popularnoj seriji "Tajna vinove loze". Iako uspešno… Opširnije

10 сати