Subscribe for notification
Kategorije: Covid 19

Стевановић: Тежак викенд иза нас, систем преоптерећен

Podeli
Advertisements


БЕОГРАД, 13. јула (Тањуг) – Директор Клинике за инфективне болести кцс Горан Стевановић каже да је тежак викенд иза нас, да се дневно у четири пријемно- тријажне амбуланте јављало око 600 пацијената, од тога трећина је била за болничко лечење.

Он је рекао да је здравствени систем преоптерећен јер долази огроман број заражених пацијената. Трећина пацијената је за болничко лечење, трећина су са лакшом клиничком сликом и могу да се лече у привременим болницама, док тећина може да се лечи код куће.

“Капацитети су напрегнути до крајњих граница. Још увек успевамо на дневном нивоу да ослободимо довољно места за пријем свих пацијената. Укључивањем Института за реуматологију, купићемо још неки дан”, рекао је Стевановић.

Он је апеловао на грађане да поштују мере заштите, како би се спречило ширење вируса и заражавање већег броја људи, јер у супротном болнице неће имати довољно капацитета да приме све пацијенте.

Напомиње да је систем реорганизован и да су захваљујући доброј координацији пацијенти из Београда упућивани у болнице у Пожаревцу, Смедереву, Младеновцу, Панчеву.

“Те болнице су у најтежим тренуцима прихватиле велики број болесника из Београда и тиме омогућили да сви добију адекватно лечење”, навео је Стевановић.

Истиче да дневно само у Инфективној клиници буде прегледано до 390 пацијената и да је и ту неравномерна расподела по пријемно- тријажним центрима.

Он је апеловао на грађане да се јављају у територијално најближу амбуланту, да је осим Клинике за инфективне болести постоје још три пријемно- тријажне амбуланте – Бежанијска коса, КБЦ Земун, Градски завод за плућне болести.Izvor

Nedavne Vesti

"Ne pravimo 'srpski svet', hoćemo jak region": Vućić za TV "Face" o saradnji sa komšijama, vakcinama i borbi protiv korone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u intervjuu BiH Fejs tv (TV FACE), da… Opširnije

3 сата

Vreme danas: Zahlađenje, slab sneg i vetar, sutra toplije

Vremenska prognoza za subotu, 6. mart. Izvor Opširnije

5 сати

ZAHTEV UPUĆEN VUČIĆU "Hrvatski jezik uvesti u službenu upotrebu u Vojvodini"

Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Jasna Vojnić zatražila je danas da se hrvatski jezik… Opširnije

6 сати

"NEĆEMO PRITISKATI BEOGRAD I PRIŠTINU" Palmer: Srbija sama da odluči da li će premesetit ambasadu u Jerusalim

Amerika neće pritiskati, već ohrabruje Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, izjavio je… Opširnije

9 сати

Vučić danas slavi 51. rođendan: Najlepši poklon donela su mi deca sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas slavi 51. rođendan, oglasio se na svom profilu "Buducnostsrbijeav"… Opširnije

12 сати

NE HAJU ZA BEZBEDNOST I PROPISE: Zbog nenošenja pojasa za dva meseca kažnjeno 362 Subotičana

POLICIJSKA uprava u Subotici u prva dva meseca ove godine sankcionisala je 362 Subotičana zbog… Opširnije

14 сати