Protesti u Beogradu održavaju se uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi na javnom mestu u okviru mera za borbu protiv korona virusa.

Dezinfekcija Beograd

19.33 Zatvoren saobraćaj

Saobraćaj je obustavljen od Takovske do Trga Nikole Pašića, javlja reporter “Blica”.

19.10 Novosađani se okupljaju na Trgu

Par stotina građana okupilo se oko 19 časova na Trgu slobode u Novom Sadu kako bi još jednu noć protestovali protiv vlasti i mera koje donose u borbi protiv koronavirusa.

– Ono što smo do sada uspeli jeste da se ne uvede karantin. To je prva mala pobeda i nećemo stati – izjavio je govornik Miran Pogačar.

Trg slobode u Novom SaduFOTO: ZLATKO ČONKAŠ / RAS SRBIJA
Trg slobode u Novom Sadu

19.00 Stižu prvi demonstranti

Grupa demonstranta kreće se ka Domu Narodne skupštine. Reč je o protestu vernika koji godinama protestuju zbog potapanja valjevske Gračanice.

Grupa ekstremnih demonstranata pokušala je i sinoć da uđe u zgradu Skupštine i više puta je napala policiju koja je ispalila suzavac i jurišom „očistila” plato.

Sinoćni pokušaj upada u Skupštinu SrbijeFOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA
Sinoćni pokušaj upada u Skupštinu Srbije

Bivši član Dveri Srđan Nogo priveden je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu. On se ovih dana često pominjao u javnosti kao jedan od neformalnih vođa desničarskih grupa koje su pravile nerede po glavnom gradu.

Sukob desničara i levičara FOTO: A. SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA
Sukob desničara i levičara

Protesti u Srbiji počeli su utorak uveče posle najave vraćanja policijskog časa u Beogradu zbog borbe protiv korona virusa. Protesti su vrlo brzo se proširili i na druge gradove u Srbiji – Niš, Novi Sad, Kragujevac, Suboticu, Valjevo, Vranje, Zrenjaninu, Leskovac…

Izvor