Među radikalima je “zvonilo”. Vojislava Šešelja prozvali su saborci za džip od 140.000 evra, sedam škoda, bogaćenje, ali i da je “zadušna baba” u svakoj priči. Deo funkcionera smatra da za SRS nema budućnosti ukoliko “ne odu svi sa prezimenom Šešelj”.

Dezinfekcija Beograd

Sve je počelo ni manje, ni više – od viber grupe radikala. Pojedini članovi iznosili su kritike na rad Šešelja, njegove porodice i užeg rukovodstva SRS. Kako su se prozivke nizale, tako je Šešelj naređivao administratoru grupe da izbacuje kritičare. Ali, kada bi nekog izbacili, tako bi ga neko od članova grupe iznova vraćao. Posle nekoliko dana konkretnih kritika, dugogodišnja zvanična viber grupa SRS je po nalogu Šešelja ugašena, ali odmah je formirana nova, naziva – Otadžbinski krizni stab. Tu je nastavljeno sa kritikama Šešelja i familije.

FOTO: SCREENSHOT / SCREENSHOT

Lider SRS na sve to saziva sednicu Centralne otadžbinske uprave, ali ne kao proteklih godina vikendom, kada svi članovi mogu da prisustvuju. Ovu je zakazao u utorak u deset ujutro.

– Pokušao je da izbegne ljude, ali nije uspeo. Najžešći su bili Nemanja Šarović i predsednik topličkog okružnog odbora Zvezdan Ristić. Oni su direktno postavili pitanje novca, privilegija koje na konto stranke ima porodica Šešelj i njima bliski ljudi, a da za stranku nisu uradili ništa – navodi za “Blic” izvor iz SRS.

Predstavnik radikala iz topličkog kraja direktno je pitao Šešelja za automobile, za plate i dodatne prihode koje imaju članovi u Beogradu, dok po unutrašnjosti stranka nema osnovne uslove za rad.

– Za loše rezultate je on kriv jer je kod naroda izazvao negativan utisak pojavljujući se na televiziji i mešajući se u sve, od vakcina do politike. Rečeno mu je da je “baba za sve” i da bi za stranku bilo bolje da je manje gostovao i da mu je vreme da se povuče – navodi izvor “Blica”, i dodaje:

– I Šarović mu je skresao, ali je Šešelj bio neprijatan prema njemu i grubo ga prekinuo. Rekao mu “ovo je podlo i posle ovoga nema mesta ili za tebe ili mene”, te da Šarović napusti stranku – ljutito je poručio Šešelj i okončao sednicu. Tri dana posle, u petak, obezbeđenje je Nemanji Šaroviću zabranilo ulazak u Magistrat, gde je centala SRS.

Među radikalima otvoreno je pitanje korupcije u stranci i ko se sve i kako okoristio. Potegnuto je i otkud Šešelju 140.000 evra za rendžrover koji voze “samo tajkuni i poneka uspešna turbo folk pevačica” te da li je “Šešelj zapravo sponzoruša i čija”. Ipak, posebna pažnja iznova je vraćena na pet od sedam crvenih “škoda fabija karavan” koje su razdeljene unutar SRS. Poreklo ovih vozila koje su dobili pojedini radikali je upitno, ali je zato članstvu poznato kome su podeljena.

Izvor